Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
taa tez mi to przyszlo do glowy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
Wszelkie informacje na temat ulg i odpisów związanych z niepracującą żoną znajdziesz tutaj:

www.mojanorwegia.pl/podatki
Zgłoś wpis
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
jasta102 napisał:
yzia napisał:
o cholera dobrze ze przypomniales.lece szukac
najlepiej do kościoła bo teraz będą jajca święcić

Nie rób se jaj pod latarnią najciemniej

Małżeństwo drastycznie zwiększa prawdopodobieństwo rozwodu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
to ja pojde na spacer z psem a wy tu sobie dyskutujcie jak lepiej.z mezem czy bez meza.
jedno pewne.lepiej nie na zasilku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów
fire .
(fire)
Nowicjusz
yzia napisał:
nie jestem zona ani tym bardziej bezrobotna zona.ale bylam kiedys bezrobotna i trafilam na kursik z navu.i tam byly bezrobotne zony ktore dopiero co przyjechaly do Norwegii. dostaly miejsce na kursie kase w wysokosci 300 koron dziennie + dojazd na kurs.a nie przepracowaly w Norwegii ani godziny...
Mniewam , ze te zony zarejestrowaly sie w Nav jako poszukujace pracy, akurat byl kurs organizowany i Nav mial sposobnosc te zony tam wyslac, dostaly one pieniazki KURSPENGER, plus moglbyc rowniez zwrot za dojazdy na ten ze kurs, nie musialy wczesniej pracowac, aby na taki kurs sie zalapac, to tylko dobra wola nav i organizacji w tej ze chwili takiego kursu sprawila, ze te zony tam sie znalazly. Z dniem skonczenia kursu zakonczlo sie rowniez pobieranie kurspenger.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
mozliwe ze tak bylo. kurs razem z praktykami trwal 6 miesiecy.fajnie tak dostawac kase i jeszcze miec kurs.ale jak niedawno bylam w navie ze znajoma to jej powiedzieli ze musi czekac 2 miesiace od zarejestrowania sie w nav zeby dostac jakas pomoc.moim zdaniem powinno byc dluzej niz 2 miesiace.a pieniadze nazywaly sie individ stønad.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów
fire .
(fire)
Nowicjusz
Mozliwe jest otrzymanie pomocy, nie pisze , ze nie, ale najpierw NAV sprawdzi czy faktycznie jej potrzebujemy, dlatego moze musialy czekac te 2 miesiace, co jest i tak krotkim czasem , bo kazdy moze prosic dajcie mi pomoc, bo jestem biedny , a w kieszeni i na koncie miec oszczednosci, auto najlepszej klasy itp itd. Kazda osoba, ktora wnosi o pomoc, musi wykazac jakie posiada np. konta bankowe jak i jego wspolmalzonek, kazda operacja ruch na koncie bedzie znany Nav-moga zagladac nam do portfela i patrzec czy rozsadnie sie gospodarujemy.
Co do kursow z Nav: jezeli znamy jezyk norweski , to mamy duza szanse aby byc na dany interesujacy nas kurs skierowanym, jezeli pomoze to nam w poszukiwaniu pracy lub po ukonczeniu kursu podjeciu jej od reki , to Nav w 99% wysle na taki kurs bez przeszkod.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów
fire .
(fire)
Nowicjusz
Zuzu napisał:
A ja wiem ale nie powiem, bo to tajemnica
ty napewno wiesz wszystko , nawet wiecej niz ja sama
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(adas110780)
Wiking
cztery strony pisania i nic pomocnego z tego nie ma... zakończcie ten temat jeśli nie umiecie pomóc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
adas110780 napisał:
cztery strony pisania i nic pomocnego z tego nie ma... zakończcie ten temat jeśli nie umiecie pomóc

hmmm bo i logiczność zadanego pytania z "czapy" jest, takiego zasiłku nie ma (tym bardziej jak chłop tu cztery lata i nic nie wie), a korzyści finansowe jakie przysługują w takiej sytuacji zostały opisane w tym wątku (o podatek chodzi jakbyś nie zauważył).

Jak chcesz rzeczowej odpowiedzi to do NAV z takim zapytaniem, na piśmie najlepiej bo ustne ich porady to czasem są tylko po to żeby się pozbyć petenta.
No i trochę rozbawiłoby takie pytanie urzędników "czy dostanę zasiłek na żonę bo siedzi w domu?"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
adas110780 napisał:
...TY...
...Adaś ... poza datą urodzenia , to trzeba było jeszcze dopisać najszczęśliwszą dla Ciebie liczbę i było by akurat ...
JAK KOMUŚ MOŻNA POMÓC , JAK NA GŁUPOTĘ JESZCZE NIE WYNALEZIONO , ODPOWIEDNIEGO LEKARSTWA...!!!.
Norge to nie WYSPY... gdzie wystarczyło pierdnąć w odpowiednim momencie i PAŃSTWO DAWAŁO funty...
Tu trzeba najpierw zapracować , wypracować , a następnie można ewentualnie korzystać ... .

SĄ WŁAŚNIE ŚWIĘTA ,Dlatego daj Sobie na Luz... uśmiech na buzi... od ucha do ucha i idź przewietrz się , będzie Tobie lżej...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok